FødevareWatch

Flere afgifter forsvinder: Nordjysk tehandler glæder sig til mandag

Mandag bliver afgifterne fjernet og lempet på en række dagligvarer blandt andet te.

Foto: Mik Eskestad

Farvel til 2017 betyder goddag til billigere te, nødder og alkoholsodavand.

Den 1. januar bliver en række afgifter fjernet og lempet. Supermarkederne lover billigere varer, og hos Fru Ronne tehandel i Aalborg skal de sparede penge bruges til at højne kvaliteten.

Det lover indehavner Marian Hjermitslev.

"Vi ser selvfølgelig frem til, at vi kan få tingene lidt billigere," siger hun til DR Nordjylland.

Selvom afgiften på te fjernes, bliver teen ikke nødvendigvis billigere i Fru Ronne tehandel. Til gengæld bliver mere af teen økologisk, og så bliver de sparede penge brugt til at holde prisen på samme niveau som nu, fortæller Marian Hjermitslev.

"Vi vil gerne putte en masse økologisk te ind i butikken og i stedet for at sætte prisen op så bibeholde den," siger hun.

Hos Coop er det specielt nødderne, der satses på. Her bliver priserne sat ned, og der er planlagt et fremstød i starten af det nye år, fortæller informationsdirektør, Jens Juul Nielsen.

"I løbet af januar og februar vil man se, at det er varer, der kommer til at fylde mere i butikkerne og kommer lidt oftere på tilbud," siger han til DR Nordjylland.

Prisen på en pose mandler falder ifølge Jens Juul Nielsen i løbet af næste år med fem-seks kroner i Coops butikker som følge af den fjernede afgift.
Det er regeringen, som sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, står bag lempelserne af afgifterne, som kommer til at koste 720 millioner kroner.

(Denne artikel er en tophistorie fra DR NORDJYLLAND distribueret af Ritzau.)

Starbucks åbner verdens største kaffebar

Kombucha-brygger klar med alkoholdige udgaver

Der går Søstrene Grene-priser i dagligvarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier