Slagterigigant melder udsolgt: Vi vil ha' dyr okse som aldrig før

Slagterier oplever rekordstor efterspørgsel på kvalitets-oksekød til nytår. Coop bekræfter tendensen.
Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD/POLFOTO/ARKIV
Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD/POLFOTO/ARKIV
AF DR P4 Midt & Vest

Ikke noget med hakkedrenge eller kyllingelår: Til nytår sætter vi tænderne i dyre oksebøffer som aldrig før.

Det skriver DR P4 Midt & Vest.

"Det er virkelig kvaliteten, vi går efter nu. Det er der ingen tvivl om," siger Ole Thøgersen fra Slagter Thøgersen på Mors til DR P4 Midt & Vest.

Han er ved at gøre nytårskød klar til 30 forskellige slagterbutikker og spisesteder i Danmark. Kunderne vil have de bedste af de bedste kødstykker - og det smitter af på salget.

"Vi har generelt haft et rigtig godt salg, og det er lidt bedre i år," siger Ole Thøgersen.

Slagterigiganten Danish Crown slagter to ud af tre kreaturer i Danmark - og her har de aldrig set så stor efterspørgsel på dansk kvalitetskød som lige nu.

"Salget er rekordstort! Vi mærker en salgsfremgang på cirka 15 procent i forhold til sidste år," fortæller Finn Klostermann, der er administrerende direktør i Danish Crown Beef.

Danish Crown fortæller, at det mest populære nytårskød er mørbrad - og det er udsolgt fra Danish Crowns slagterier.
Derfor har slagterivirksomheden haft gang i et større puslespil for at gøre så mange som muligt tilfredse.

"Efterhånden som ikke alle kan få alle, de oksemørbrader, de vil, så bliver der fokus på culottestegen, oksehøjrebet, oksefiletten og rib-eye-steaken," siger han.

Vores stigende sult efter dyrt kvalitetskød til nytår kommer nok især fra en voksende pengepung, vurderer informationsdirektør i Coop, Jens Juul:

"Det er en tendens, vi har set over de seneste år. Danskerne har fået flere penge, og det betyder, at vi også køber lidt bedre kvalitet," siger han.

Næsten syv af ti danskere spiser oksekød nytårsaften, viser en undersøgelse fra Danish Crown.

(DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF DR MIDT OG VEST)

Bedre mad til flere mennesker og et større fokus på nydelse

Tulip vil skabe mere værdi i hjemmemarkeder

Fødevarestyrelsen destruerer 300 kilo kød med fluer og gødning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også