FødevareWatch

Københavns Zoo vil konkurrere med madmarkeder

Tidligere direktør for supermarkedskæden Meny står nu i spidsen for Zoo i København. Han vil hæve besøgstallet markant ved at bl.a. at servere convenience og to go-produkter.

Foto: Ritzau/Gonzales Photo Marcus Andreassen.

Jørgen Nielsen, mangeårig direktør for Dagrofa og en af idfolkene bag Meny, blev i august ansat som konstitueret direktør i Københavns Zoo. ´Nu er han blevet gjort til en permanent løsning, og hans målsætning er, at der i 2020 kommer 200.000 flere gæster end i dag, og der bliver mindst ti procent højere omsætning. De seneste tre år har besøgstallet ligget på omkring 1,1 mio. besøgende.

Det skriver Berlingske.

"Zoo, der er en 158 år gammel kulturinstitution, skal udvikles og vokse. Med en masse nye events og oplevelser får vore gæster hele året mange flere tilbud end hidtil. Men vi skal fortsat drive forretning baseret på naturbevarelse, forskning, videnskab og dyreavl. I fremtiden skal vore gæster også have madudbud, der er fuldt på højde med Torvehallerne og Papirøen. Fra slutningen af 2018 vil tilbyde både convenience food og to go-produkter," siger Jørgen Nielsen.

Et af koncepterne er små nye madsteder og butikker på et lille madtorv med tilbud af høj kvalitet. Forskellige madsteder og brands skal drives af eksterne forretningsfolk og Zoo selv efter en model, som man bl.a. kender fra Københavns Lufthavn.

Den forhenværende adm. direktør, Steffen Stræde, havde samme ambitioner. Det fortalte han i sommer til Børsen:

"Helt overordnet er mit mål, at vores mad og drikke skal op på Tivoli-niveau. I den forbindelse er jeg meget inspireret af street food-bølgen. Vi har meget store udsving i besøgstallene, fra 2-12.000 pr. dag, så fleksibilitet er afgørende for at levere et konstant kvalitetsniveau," sagde han til avisen.

Tidligere Meny-direktør får job i helt anden branche

Københavns Zoo opgraderer på fødevarefronten

Stjernekok lukker isbutikker efter milliontab

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier