FødevareWatch

Arla sløjfer ostefremstillingen på Endrup Mejeri

Det er slut med at lave de hæderkronede oste på det historiske andelsmejeri. Det står klart i den endelige aftale om mejeriets fremtid, som Arla overtog i september. I stedet skal mejeriet være pakkeri og modningscenter.

Jakob Bernhard Knudsen, Arla.

Der er ikke blevet lavet oste på Endrup Andelsmejeri siden 30. juni i år, og der kommer heller ikke gang i ostevallen, og hvad der ellers hører sig til ostehåndværket.

Arla overtog det nødstedte mejeri i september, og har besluttet at lukke ned for den egenlige osteproduktion for i stedet at flytte produktionen til Tistrup Mejeri.

Dog vil Endrup stadig blive benyttet som lagringsfacilitet og pakkeri fremover, meddeler Arla i en selskabsmeddelelse.

Aftalen glæder Jakob Bernhard Knudsen, der er landechef for Arla Danmark.

"Det er en løsning, som kommer de af vores kunder til gode, som ønsker den unikke lagring og smag fra Endrup, og så er det også en økonomisk forsvarlig løsning for Arla og for Arlas andelshavere," siger han i meddelelsen.

Med aftalen beholder Endrups ni ansatte deres job mellem Endrup mejeri og Tiistrup Mejeri.

Arla opkøber konkurstruet jysk mejeri

Jysk andelsmejeri indsætter ny top

Den store mælkekrig: Aktivister rammer Arla, hvor det gør ondt

Forsiden lige nu

Skipperpibe-ejere får ny svensk slikchef

På samme måde, som Cloetta i Danmark og Norge fik ny direktør i december skal den svenske del af forretningen til sommer også have ny direktør. Den nye direktør kommer fra en direktørpost i Findus-koncernen.

Unibake-direktør: 2017 bød på flere gennembrud

I et brødmarked, der som mange andre dele af detailhandlen har været særdeles udfordret af flad eller vigende vækst, hæfter Unibake-direktør Allan Christiansen sig ved, at 2017 bragte gennembrud for eksporten i en etableret kategori og et nybrud i økologiproduktionen.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier