FødevareWatch

Investor skal hjælpe sydfynsk destilleri til udlandet

Sydfynske Mosgaard Whisky har fået en investor ind, som skal geare virksomheden til stor international vækst, når whiskyfadene er klar til salg i 2019.

På det økologiske destilleri Mosgaard Whisky, der har hjemme lidt uden for Oure, er der efterhånden lagt til side til en meget gylden fremtid. I hvert fald, hvis det lykkedes for folkene bag destilleriet at afsætte de omkring 20.000 flasker, som bliver produceret og lagt på lager i år.

Ifølge Fyens Stiftstidende har Mosgaard Whisky og stifter Jes Mosgaard for nyligt omdannet selskabsformen til et aktieselskab, og i den forbindelse er der kommet en ekstern investor med ombord i form af Benny Balle Jensen fra Kerteminde. Med den nye økonomiske ballast er det planen, at produkterne fra lageret i fremtiden skal afsættes uden for Danmark.

"Vi har haft brug for flere muskler. Vi producerer til lager sådan cirka det dobbelte af, hvad vi egentlig havde regnet med, da vi startede. Det vil sige, at vores whisky bliver en meget større forretning fra 2019 og frem, så vi skal sikre os, at vi har penge til at gå ud på nye markeder og begynde at arbejde med eksport," forklarer Jes Mosgaard til avisen.

Overblik: Alle de store handler i årets første seks måneder

Økologien er god forretning for den fynske Rømer-familie

Hos mikrobryggeri hedder fremtiden konceptøl og skæve ideer

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier