Dansk ølprojekt sender en stikpille til Trumps torturholdning

USA's præsident skræmmer ikke lille københavnerbryggeri. Sammen med Dignity har Nørrebro Bryghus lavet en øl, hvor overskuddet går til torturofre og bekæmpelsen af tortur. Kan du "Trump It", spørger de.
Foto: Nørrebro Bryghus
Foto: Nørrebro Bryghus

"Trump It – Lager Against Torture."

Sådan lyder det på flasken med øl, som er lavet i et politisk samarbejde mellem Nørrebro Bryghus og Dignity, Dansk Institut Mod Tortur.

Det er den amerikanske præsident Donald Trumps positive syn på og omtale af torturmetoder, som han siger "absolut virker". Blandt andet vil han gerne have genindført waterboarding, som den tidligere præsident Barrack Obama forbød.

For hver øl der sælges, går en stor del af overskuddet til Dignitys arbejde med bekæmpelse af tortur og behandling af torturofre.

"Det er første gang, der kommer en øl på markedet, som støtter arbejdet med behandling af torturofre og bekæmpelse af tortur globalt. Vi kunne selvfølgelig starte endnu en underskriftsindsamling mod Trumps retorik omkring tortur. I stedet giver vi nu danskerne mulighed for at vise deres standpunkt med en kold øl," udtaler kommunikations- og fundraisingchef Christoffer Glud Grønlund hos Dignity på organisationens hjemmeside.

Bryghuset og menneskerettighedsorganisationen håber med øllen at gøre danskerne opmærksomme på Donald Trumps holdning, men også få dem til at vise deres eget standpunkt i forhold til tortur ved at købe øllen.

Skuespiller Christoffer Læsø (th) og direktør i Nørrebro Bryghus Henrik Vang (tv). | Foto: Nørrebro Bryghus/Facebook.
Skuespiller Christoffer Læsø (th) og direktør i Nørrebro Bryghus Henrik Vang (tv). | Foto: Nørrebro Bryghus/Facebook.

"Vi så straks et helt oplagt match mellem Dignity og Nørrebro Bryghus – og ikke mindst en mulighed for at være med til at støtte den gode sag. Derfor er vi gået sammen med Dignity om at lancere en øl, der støtter arbejdet imod tortur," lyder det fra direktør for Nørrebro Bryghus Henrik Vang.

Det er ikke første gang, at bryggeriet fra stenbroen kaster sig over et politisk projekt. Tidligere på året blev Nørrebro Bryghus og Landbrug & Fødevarer (L&F) enige om, at bryggeriet skulle brygge øllen fra det bæredygtige projekt pis-øl, eller beercycling som det kom til at hedder på engelsk.

Dermed skulle bryghuset lave kornet fra 50.000 liter tis fra Roskilde Festivals gæster om til øl. Tisset blev indsamlet i 2015 og efterfølgende brugt som gødning på to hektar marker. Resultatet var ca. 11 tons byg, som er blevet maltet og brugt til at lave Pisneren - øllens officielle navn.

Bryghusdirektør: "Vi skal aldrig glemme, at vi er BZ’ere og Nørrebro"

Carlsberg vil ikke 'drikke sit eget pis'

BZ'er-udtalelse fra Nørrebro Bryghus vakte debat i specialølmiljøet

Internationale medier er vilde med dansk pis-øl

Nørrebros lokale ølmand skal vende minus ved at 'spise mere ude'

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også