FødevareWatch

Arla investerer 89 mio i nordjysk pulverfabrik

Det store mejeriselskab vil være blandt verdens førende inden for modermælkserstatning og opgraderer derfor faciliteterne.

Foto: Carsten Andreasen/Polfoto/Arkiv

Arla investerer 12 mio. euro, svarende til 89 mio. kr., i en opgradering af mælkepulverfabrik AKAFA i Svenstrup i Nordjylland.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Den ny IMF-produktion på Akafa forventes at begynde i august 2018 og vil skabe to-fire nye arbejdspladser på anlægget. Investeringen blev godkendt af Arla Foods' bestyrelse i denne uge.

Investeringen udvider ikke anlægget i Nordjylland, men gør det muligt at udvide koncernens produktion af modermælkserstatning (Infant Milk Formula – IMF).

"Vi ser en tocifret vækst i vores globale salg af IMF, og vi forventer, at væksten fortsætter i de kommende år på grund af stigende global efterspørgsel i kategorien. Ved at opgradere Akafa til også at omfatte produktion af IMF bliver Arla nu i stand til at imødekomme det stigende behov for højkvalitets IMF-produkter. At have en stor kapacitet med markedets højeste kvalitet er afgørende i en kategori som denne," siger Group Vice President Henrik Andersen, som er direktør for Arla Foods Ingredients og ansvarlig for Arlas lønproduktion til kunder i fødevareindustrien.

Arla sælger højkvalitets IMF-produkter under egne varemærker som Arla Baby and Me og Milex. De største markeder for Arla inden for IMF er Kina og det Sydøstasien, Latinamerika og Europa.

I dag står mælkepulver til børneernæring for cirka 80 pct. af produktionen på AKAFA; de resterende 20 procent er pasteuriseret fløde. Produkterne fra anlægget afsættes på markeder i Latinamerika, Afrika, Mellemøsten og Asien.

Arla nærmer sig milliardomsætning på skyr

Arla investerer 2,5 mia i produktionen

Arla-konkurrenter vil tjene på kinesernes ændrede morgenmadsvaner

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier