FødevareWatch

Sjette rekord i træk: 1.424 nye danske øl i 2016

16 bryggerier debuterede på det danske marked i 2016. For tredje år i træk kom der over 1.000 nye øl.

Foto: Beth J. Harpaz/AP Photo/Polfoto

For sjette år i træk har de danske bryggerier slået sin egen rekord i form af lanceringer af nye øl. 1.424 nye øl kom på markedet i Danmark i 2016 - altså i gennemsnit næsten 4 øl hver dag.

Det fremgår af en oversigt lavet af ølhjemmesiden Beerticker.dk, der har stået for oversigterne over nye danske øl siden 2007. I løbet af de sidste 10 år er der kommet hele 8.526 nye danske øl. Der er tale om alt fra særproduktioner til øl, som er blevet en fast del af sortimentet.

16 nye bryggerier

Ifølge Beerticker.dk åbnede 16 nye bryggerier i 2016, og Danmark har nu i alt 187 åbne bryggerier og kontraktbryggerier, som har lanceret øl. Sidstnævnte får brygget deres øl på andre bryggeriers anlæg.

De mest flittige bryggerier i forhold til nylanceringer var i 2016 Mikkeller og WarPigs Brewpub, som også har Mikkellers ejer, Mikkel Borg Bjergsø, som medejer.

Beerticker.dk skriver selv i meddelelsen, at oversigterne over de nye danske øl er den "mest komplette og korrekte oversigt, der eksisterer."

Rekord: 1.298 nye danske øl i 2015

Rekord: Så mange nye øl kom på markedet i 2014

Det går fremad for de danske specialbryggere

Forsiden lige nu

Ikea tilføjer vegetarhotdog til bistromenu

Den svenske møbelkæde Ikea har planer om at tilføje et vegetarisk alternativ til menuen rundt omkring i varehusene. Lige nu testes den i Malmö, før den skal lanceres i Europa.

Danpo kom ud af 2017 med tocifret vækst

Danmarks største fjerkræselskab løfter både årets resultat og omsætningen i 2017. Det sker på baggrund af øget eksport og et større fokus på bedre kylling, fortæller direktør.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier