FødevareWatch

Rekord: Så mange nye øl kom på markedet i 2014

2014 blev endnu et år i specialøllene og de mindre bryggeriers tegn. En stor opgørelse over ølåret viser, hvordan antallet af nye danske øl og nye specialbryggerier fortsætter med at stige voldsomt.

Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

Danskerne er vilde med specialøl og ikke mindst at brygge dem. En helt ny opgørelse fra ølhjemmesiden Beerticker.dk viser, at der i 2014 kom hele 1108 nye øl på markedet. Det er markant flere end i 2013, hvor 927 nye øl så dagens lys.

Udviklingen inden for brygningen af nye øl er gået særdeles stærkt i de forgangne 10-15 år og fra 82 nye danske øl i 2004, gik det hurtigt frem til 234 nye øl i 2005 og 506 nye specialbryg i 2006. I årene frem mod til 2011 gik udviklingen lidt langsommere, blandt andet fordi man også blandt bryggerne oplevede finanskrisen, men siden 2011, hvor der samlet blev sendt 616 nye på markedet, er tallet næsten fordoblet frem til 2014. Find listen over samtlige nye øl i Danmark i 2014 her.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier