Peter Larsen sætter fokus på presset kaffeproduktion

Det danske kaffefirma åbner nu dørene til sit nye mikroristeri i Jylland. Det skal være med til at sætte fokus på kafferbønders vilkår.
Foto: Björn Rudnert, Nestlé
Foto: Björn Rudnert, Nestlé

Med et nyt specialristeri i Viborg, håber det 114 årige kafferfirma Peter Larsen, at det kan være med til at øge opmærksomheden på specialkaffe.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Klimaforandringer presser kaffetræerne, der år efter år leverer mindre udbytter. Det rammer bønderne på pengepungen, og det bliver derved sværere at lokke nye generationerne ind i kaffeproduktionen, lyder det.

"Eksperter forudser blandt andet, at den gamle fine Arabica bønne, der stammer fra Etiopien, kan være helt uddød om 80 år. Og hvis klimaforandringerne fortsætter med samme hastige skridt, så vil kaffetræernes afkast i løbet af 20 år være halveret. Derfor er det vigtigt, at vi sætter fokus på specialkaffen – og gør en indsats for at bevare den," siger udviklings- og kommunikationschef Lars Aaen Thøgersen i meddelelsen.

Peter Larsen var blandt de første kaffevirksomheder herhjemme til at gå ind på det økologiske marked, og derfor ligger det selskabet nært at udvikle nicherne i kaffen, oplyser selskabet.

"Vores nye mikroristeri skal være med til at fremme specialkaffen over for forbrugerne og vise de helt unikke kaffesorter, der er rundt om i verden. Ved at give forbrugeren mulighed for at købe specialkaffe, der kræver en ekstra indsats at dyrke, kan vi forhåbentligt være med til at øge efterspørgslen på de specielle bønner, så kommende generationer også har lyst til at blive kaffefarmere," siger Lars Aaen Thøgersen.

Thomas Helmig gav kaffe-iværksætter det sidste skub

Global kaffeproduktion ser mørk klimafremtid nærme sig

Usædvanligt kaffeår afføder endnu en rekord hos Peter Larsen Kaffe

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også