FødevareWatch

Tobakskæmpe må ikke bruge kaffeklingende navn

De franske myndigheder opfatter brugen af navnet Café Crème for Scandinavian Tobacco Groups cigarer som en overtrædelse af den franske sundhedslov, og derfor må den danske tobakskæmpe pille produkter af hylderne.

Foto: PR

Duften af varm kaffe er er næsten ikke til at komme uden om, når man tænker på betegnelsen Café Crème, men i Frankrig har det også været navnet på et cigarmærke, som danske Scandinavian Tobacco Group har produceret.

Af en fondsbørsmeddelelse fra Scandinavian Tobacco Group fremgår det, at det franske sundhedsministerium og budgetministerium opfatter brugen af navnet Café Crème for Scandinavian Tobacco Groups cigarer som en overtrædelse af den franske sundhedslov. Derfor er der blevet nedlagt forbud mod salg af Café Crème ligesom varemærket Paradise heller ikke længere må sælges i franske butikker.

Forbuddet er annonceret at skulle træde i kraft 1. februar 2018 næste år.

"Salget af Café Crème og Paradise i Frankrig står samlet for cirka 4 pct. af koncernens nettoomsætning," oplyser Scandinavian Tobacco Group, der vil indbringe afgørelsen for de franske domstole.

Arla-topchef skal være formand for Pandora

Slikafgift sender Toms' overskud på slankekur

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier