FødevareWatch

Studerende bygger model der kan forudse ølsalg

Tomme ølmontre i sommervarmen fik studerende på DTU til at skabe en model, der forudser ølsalget, så skabene aldrig bliver tomme for de tørstige.

Foto: PR/Royal Unibrew

Fire studerende ved DTU vandt i sidste uge DTU-konkurrencen Open Innovation for deres model, der forudser salget af øl i dagligvarehandlen.

De fire studerende blev så frustrerede efter at være gået forgæves i dagligvarehandlen på øljagt, at de spurgte sig selv:

"Kunne supermarkedet og distributøren virkelig ikke have forudset stor efterspørgsel, når vejrudsigten spår godt vejr?"

Det skriver Version2.

Derfra begyndte de fire studerende Jakob Okkels, Valentin Liévin, Emilie Hvashøj og Kristian Nielsen at undersøge, hvor stor indflydelse vejret har på ølsalget.

Følg fødevareindustrien tæt – læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt – tilmeld dig her!

De brugte store datamængder fra Royal Unibrew som afsæt til at finde forbrugsmønstre.

"Med deep learning er det muligt at bygge nogle meget komplekse matematiske modeller op, der efterligner de komplekse forhold, der er mellem parametrene. ved hjælp af deep learning-algoritmer har vi sat en matematisk model op omkring ølsalget i Danmark på baggrund af vejret og andre parametre," siger Jakob Okkels.

Unibrew-rival vokser med stor fremgang i Finland

Royal Unibrew afkasttæver Carlsberg på hjemmebane

Brandsstrateg: Producenter har sovet i private label-timen

Mere fra FødevareWatch

Tre restauranter lukker grundet smitte i populær ferieby

Tre restauranter i Skagen har valgt at lukke, fordi deres personale er ramt af smitte med coronavirus efter en af årets travleste turistuger i byen. Der kan endnu ikke aflæses en generel smittestigning i SSI's tal, men en ekspert opfordrer til at holde øje med smittesituationen.

Freshland lander sit første overskud i coronaår

Frugtkasse-selskabet Freshland har sidste år 13-doblet sin omsætning. Det er især coronapandemien, der har haft en positiv effekt, ligesom flere forbrugeres bevidsthed har ændret sig, lyder det fra selskabets adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier