FødevareWatch

Kontroversiel fodboldtræner bliver Heinekens frontfigur

Den portugisiske fodboldtræner José Mourinho er valgt som frontfigur i Heinekens reklamekampagne i årets Champions League-turnering.

José Mourinho er en af fodboldens mest vindende og udskældte managers. Han har stået i spidsen for klubber som Chelsea, Real Madrid og nu Manchester United. Foto: Matt Dunham/AP

Fodbold samler folk på tværs af nationer, og særligt den europæiske klubturnering Champions League, hvor årets udgave begyndte tirsdag, appellerer til folk fra alle verdenshjørner.

Mere end én milliard mennesker på verdensplan anslås at se Champions League. Det skriver Bloomberg, der samtidig meddeler, at bryggerigiganten Heineken i årets turnering vil lave sit største reklamefremstød nogensinde.

Det sker angiveligt fordi, at bryggeriet igennem fodboldturneringen kan nå ud til kunder i 130 af de 192 lande, hvor bryggeriet er til stede.

Som frontfigur har Heineken valgt Manchester Uniteds portugisiske fodboldmanager, José Mourinho, der i fodboldkredse går under navnet "The Special One". Portugiseren har som træner vundet Champions League to gange i henholdsvis 2004 med det portugisiske fodboldholdet Porto og i 2010 med det italienske hold Inter Milan. Han er dog ikke med i årets turnering, fordi det hold han træner, Manchester United, ikke har formnået at kvalificere sig i sidste sæson.

I første ombæring har Heineken lanceret en reklamevideo under navnet Prep talk, hvor José Mourinho fra toppen af et tag holder en hæsblæsende motivationstale, som var det til et hold, der løb på banen til en fodboldfinale. Efterfølgende tager han en slurk af en Heineken og sætter sig i sofaen med sine venner for at se Champions League.

"Hele historien vi fortæller med ham (José Mourinho, red.), der ser Champions League i sit hus, opfordrer fansene til at involvere sig," siger Anuraag Trikha, Heinekens globale kommunikationsdirektør, til Bloomberg om valget af José Mourinho.

Instruktøren er i øvrigt den berømte engelske manuskriptforfatter og filminstruktør Guy Ritchie, der bl.a. har instrueret film som Snatch og Sherlock Holmes.

Se hele reklamen herunder.

Carlsberg-chef: "Probably" en marketing-nødvendighed

Royal Unibrew afkasttæver Carlsberg på hjemmebane

Carlsbergs grønne rival spiller op til vietnamesisk bryggeri

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier