FødevareWatch

Fransk luksusproducent stormer frem efter overraskende regnskab

Luksusselskabet LVMH, der bl.a. producerer champagne og cognac i selskabet Moet & Chandon har leveret et overraskende godt regnskab for andet kvartal.

Foto: BRUNO FAVA

Luksusproducenten LVMH, der blandt andet producerer de kendte Louis Vuitton tasker, tager et stort hop på børsen i Paris, efter at selskabet onsdag morgen fremlagde et regnskab, der overgik forventningerne.

Det franske firma realiserede i andet kvartal en organisk salgsvækst på 4 pct., og overgik dermed forventningerne blandt analytikerne om en salgsvækst på 2,9 pct., skriver Bloomberg.

I april meddelte selskabet, at efterspørgslen var påvirket af den svagere franske turisme efter terrorangrebene i Paris, som står for 10 pct. af selskabets samlede salg.

Men i andet kvartal lykkedes det alligevel selskabet at øge salget af mode- og lædervarer. Salget i firmaets vin- og spiritusforretning er også steget med 13 pct, skriver Bloomberg.

Moet & Chandon-selskabet oplevede blandt andet, at salget af champagne steg i USA og Europa, og at salget af cognac er på vej op igen i Kina.

Aktien stiger onsdag formiddag 7,3 pct. til 154,25 euro.

Her er verdens største fødevarebrands

Cognacsalg i Kina boomer igen for luksusgruppe

Russisk vodkaproducent har globale ambitioner

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier