Gustav Skands og hans to studiekammerater ville egentlig have udviklet et system til hurtigt at rense fadølinstallationer, men på opfordring fra en Carlsberg-ansat endte de tre kammerater i stedet med at udvikle en sensor, der kan måle bakterieniveauet i vand.
Det skriver Børsen.
På få minutter kan sensoren måle niveauet af bakterier i vandet hos vandværker og forsyningsselskaber - en proces, der tidligere har taget op til tre dage.
"Forventningen er, at vi får overbevist markedet om, at måden man laver kvalitetskontrol på vand generelt skal laves om. Det, man gør i dag, er simpelthen håbløst. Vi mener, det er relevant i Danmark, men også i resten af verden," siger Gustav Skands til Børsen.
Sensoren testprøves lige nu hos tre danske vandværker: Verdo Vand, Sønderborg Forsyning og Svendborg Forsyning. Testene har forløbet så godt, at SBT Aqua forventer at lancere sensoren ved årsskiftet til udvalgte kunder. De tre iværksættere forventer desuden at nå breakeven i 2019.
Til udviklingen af sensoren har de tre iværksættere i efteråret 2014 fået 3,3 mio. kr. to fonde samt 1,3 mio. kr. fra en privatinvestor.
Iværksættere har succes med postevand på karton
Nestlé solgte vand for 50 milliarder kroner sidste år
Fødevareindustrien skal bruge mindre vand