FødevareWatch

Carlsberg er skuffet over indisk alkoholforbud

En indisk stats totalforbud mod salg af alkohol er en ”skuffelse”, lyder det fra Carlsbergs indiske afdeling, som vil overveje sin fortsatte tilstedeværelse i delstaten, når man har et bedre overblik over situationen.

Foto: /ritzau/Gurinder Osan/AP

I den forgangne uge besluttede regeringen i den indiske delstat Bihar at indføre et totalforbud mod salg af alkohol, og det får nu flere aktører - herunder også danske Carlsberg - til at overveje sin fremtid i delstaten.

Det skriver den indiske avis The Telegraph.

Forbuddet mod salg af alkohol betyder ikke, at selskaberne er tvunget til også at lukke deres produktion ned i delstaten, forsikrer ministeren Nitish Kumar. Men ifølge avisen er fremtiden alligevel usikker for flere aktører på øl- og spiritusmarkedet, som har dele af sine forretninger i Bihar.

Carlsberg har haft et bryggeri i Bihar siden 2013, som man oprindeligt investerede 1,4 mia. indiske rupee (138 mio. kr.) i. Og fra den danske koncerns lokale afdeling lyder det, at en flytning fra delstaten ikke kan udelukkes.

”Det er for tidligt for os at kommentere på, om bryggeriet vil blive flyttet fra delstaten eller ej. Vi vil træffe en beslutning, når vi har større overblik og en dybere forståelse af forbudspolitikken,” siger Dhiraj Kapur, der er direktør med ansvar for corporate affairs for Carlsberg India, til avisen.

”Set i lyset af de investeringer, vi har foretaget i delstaten, vil sådan en beslutning selvfølgelig have en indvirkning på forretningen. En systematisk tilgang (til problemerne med alkoholmisbrug, red.) med fokus på at oplyse forbrugerne ville have været ideel. Beslutningen kommer også som en skuffelse, især for de industrier, der forsøger at få en forretning op at køre her,” tilføjer direktøren.

Indisk delstat indfører totalforbud mod alkohol

Her er Carlsbergs redningsbåd

Avis: Heineken går efter kontrol i indisk bryggeri

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier