FødevareWatch

Avis: Heineken går efter kontrol i indisk bryggeri

Ifølge Economic Times vil hollandske Heineken igen forsøge at overtage kontrollen af det børsnoterede indiske bryggeri United Breweries.

Foto: Mark Lennihan/AP/Ritzau/arkiv

Hollandske Heineken har hyret investeringsbanken JM Financial til at hjælpe sig med at sikre kontrol over det indiske bryggeri United Breweries.

Det skriver Economic Times.

Heineken er allerede største aktionær i det børsnoterede United Breweries med en ejerandel på 42,38 pct. Bryggeriet, der er kendt for Kingfisher-brandet, ejes desuden af erhvervsmanden Vijay Mallya og dennes familie, der sidder på en ejerandel på 32,89 pct.

Heineken og Mallya indledte ellers et partnerskab i 2009, hvor det var aftalen, at begge skulle kontrollere 37,5 pct. af bryggeriet.

Siden er Mallyas forretningsimperium ifølge avisen kommet i økonomiske vanskeligheder på grund af tab i flyselskabet Kingfisher Airlines, og det har givet Heineken grund til og mulighed for langsomt at øge sin ejerandel, da den tidligere partneraftale om ikke at øge ejerandelen ikke længere gælder.

Heineken vil nu med hjælp fra JM Financial forsøge at forhandle direkte med Mallyas bankforbindelser for at sikre sig United Brewery-aktier, der ligger som pant for lån, siger anonyme kilder til avisen.'

Aktien i United Breweries stiger med 1,1 pct. tirsdag.

Det er langt fra første gang, at de to bryggerier står nævnt i samme artikel. Tilbage i august havde flere unavngivne til nyhedsbureauet Reuters sagt, at Heineken var på vej til at øge sin ejerandel til mere end 50 pct. Den gang var historien præcis den samme som i dag - at Heineken forsøger at øge ejerandelen gennem den pressede bestyrelsesformand Vijay Mallya, der også er eksponeret i spirituskategorien.

Carlsbergs store Indien-ambition: ”Vi skal være nummer to”

Heineken-ejet bryggeri gearer op til vækst

Diageo slipper endelig af med skandaleformand

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier