FødevareWatch

Kinesisk bryggeri mærker faldende øltørst

De økonomiske kvaler i Kina kan ses på alkoholforbruget i det folkerige land, og det kan også mærkes på bundlinjen hos et af landets største bryggeriselskaber.

Foto: Elizabeth Dalziel/AP/POLFOTO/arkiv

Det lukrative kinesiske marked er ikke helt så lukrativt i disse tider, hvor landet er ramt af en økonomisk afmatning. Og det er noget, der kan mærkes for flere af de aktører fra fødevare- og drikkevareindustrien, som opererer i landet.

Det er også tilfældet for en af de store kinesiske bryggeriaktører, som oplever et stort fald på bundlinjen for det seneste regnskabsår.

Det skriver Bloomberg.

Tsingtao Brewery, som er den næststørste bryggerikoncern i det asiatiske land, registrerer således et fald på 14 pct. på bundlinjen i 2015, da nettoresultatet landede på 1,71 mia. yuan (1,74 mia. kr.) mod 1,99 mia. yuan i 2014.

Nettoresultatet landede dog stadig højere, end gennemsnittet af 11 analytikerestimater indsamlet af Bloomberg, som havde peget på et bundlinjeresultat på 1,68 mia. yuan.

Omsætningen dykkede med 4,9 pct. til 27,6 mia. yuan, hvor analytikerne havde forventet 27,5 mia. yuan.

Resultaterne skriver sig en i en bredere tendens på det kinesiske ølmarked, hvor den økonomiske afmatning får flere forbrugere til at gå over til andre typer alkoholiske drikke.

Og de samlede salgsvolumen på markedet faldt i tredje kvartal af 2015 med 5 pct. i forhold til samme kvartal af 2014, skriver nyhedsbureauet med henvisning til en rapport fra investeringsbanken Macquarie Group.

Bryggerier har problemer med profitten på Kinas ølmarked

Medie: Suntory vil droppe samarbejde med kinesisk ølgigant

Kinesiske bryggerier stormer frem

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier