FødevareWatch

Medie: Suntory vil droppe samarbejde med kinesisk ølgigant

Den japanske spirituskoncern Suntory vil frasælge sin andel af et samarbejde i Kina til sin lokale partner, skriver et japansk medie.

Foto: Koji Sasahara/AP Photo/Polfoto

Øl- og spirituskoncernen Suntory vil forlade sin joint venture med den kinesiske bryggerigruppe Tsingtao på grund af faldende salg og skarp konkurrence på det kinesiske marked.

Det skriver mediet Nikkei Asian Review.

De to selskaber har et samarbejde om salg og produktion i Kina, men japanske Suntory vil ifølge mediet sælge sin halvdel i dette samarbejde til partneren, som er den næststørste bryggeriaktør i Kina, i første halvdel af 2016.

Frasalget menes at have en værdi på mellem 10 og 20 mia. yen, svarende til mellem 550 og 1100 mio. kr.

Samarbejdet mellem Suntory og Tsingtao består af en række joint ventures, hvor man fremstiller øl fra begge de to selskaber i Shanghai og provinsen Jiangsu.

Ifølge Nikkei Asian Review vil Tsingtao efter frasalget fortsat producere Suntorys ølmærker i Kina gennem en licensaftale.

Japansk spirituskæmpe vil fordoble salget på fem år

Nu er Suntorys whisky ankommet til rumskibe

Suntory vil ælde whisky i rummet

Bloomberg: Beam Suntory vil skille sig af med brandy-mærker

Beam Suntory ændrer struktur

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier