FødevareWatch

Analyse: Vinafgift steget med 89 pct. siden 2010

Ifølge en afgiftsanalyse for første halvår af 2015 fra Vin og Spiritus Organisationen i Danmark køber danskerne mindre vin, men til gengæld inddriver staten stadig flere penge i afgifter.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

Staten tjener mere og mere på et dansk vinsalg, som ifølge en en afgiftsanalyse fra Vin og Spiritus Organisationen i Danmark (VSOD) i første halvår af 2015 blev opgjort til at udgøre 75 millioner liter. Det skriver Dansk Handelsblad.

Salget dalede samlet med 2 pct. i forhold til første halvår 2014, men staten hev ifølge analysen 3,6 pct. flere afgiftskroner hjem til statskassen i samme periode. Årsagen til de mange afgiftskroner skyldes blandt andet, at vinafgiften steg med 5,5 pct. ved indgangen til 2015, og ifølge Dansk Handelsblad er vinafgiften samlet steget med 89 pct. siden 2010.

Ifølge VSOD er de høje danske vinafgifter med til at øge grænsehandlen, og i analysen hedder det, at grænsehandlen med nydelsesmidler som følge af lavere tyske afgifter er steget støt de seneste år. Ifølge analysen har danskerne samlet betalt 1,5 mia. kr. i afgift for vin i første halvdel af 2015 - 6,4 pct. mere end året før.

Franske vine får danske bank

Danskerne foretrækker stadig italiensk vin

Kasper Thoustrup sælger 100.000 flasker vin om måneden

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier