FødevareWatch

Tuborg hedder nu atter Tuborg i Myanmar

Tuborg må ændre navn i Myanmar efter at en såkaldt shitstorm har ramt bryggeriet og hedder derfor nu Tuborg igen.

Carlsbergs topølmærke Tuborg må skifte navn i Myanmar efter at en såkaldt shitstorm har ramt bryggeriet og hedder derfor nu Tuborg igen.

Det skriver flere medier i denne uge - blandt andre avisen The Nation og just-drinks.com.

Tuborg havnede i shitstormen i de lokale medier i Myanmar, efter at Tuborg havde trykt de lokale ord "Tu Po" på dets dåser og flasker, fordi det på burmesisk lyder som Tuborg.

Det, der skabte shitstormen var, at "Tu Po" også er navnet på en landskendt sang knyttet til Thingyan Water Festival og skrevet af en meget afholdt komponist i 1940. Og komponisten Sayar Myoma Nyein familie vil ikke have Tuborg og alkohol knyttet til deres sang og til vandfestivalen.

Carlsberg har bøjet sig og fjerner navnet fra dåserne fremadrettet.

"I lyset af de bemærkninger, som slægtninge til afdøde Sayar Myoma Nyein er kommet med og den debat, der har været omkring brugen af "Tu Po" i marketingkampagnen af Tuborg øl, vil vi ophøre med brugen af det fremadrettet. Og for at undgå fremtidige misforståelser vil det originale Tuborg-navn blive brugt i Myanmar," skriver Carlsberg Myanmar i en meddelelse.

Ifølge mediet Finans mandag mener familien til Sayar Myoma Nyein, at Carlsberg har handlet i ond tro, da bryggeriet flere gange har adspurgt, men hver gang har fået et nej. Støtter til familien mener ifølge Finans, at Carlsberg bare kunne have skrevet "Tu Bog" eller andre ord, der lignede Tuborg. Og at Carlsberg bevidst ville læne sig op ad den goodwill, der er omkring navnet "Tu Po".

Carlsberg er ifølge The Nation det første udenlandske bryggeri, der begyndte produktion i Myanmar tilbage i 2013. Det skete i et joint venture med Myanmar Golden State i forholdet 51 pct. til Carlsberg og 49 pct. til Golden Star. Bryggeriet er beliggende i Bago og har en årlig kapacitet på 60 mio. liter.

Tuborg har fået ørerne i maskinen i Myanmar

Rublen og olien vil give Carlsberg endefuld i Rusland

Alkoholfrie øl hitter hos Carlsberg

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier