FødevareWatch

Avis: Japansk ølflagskib vil købe amerikansk drikkevareselskab

Japansk største bryggeriaktør er ifølge et lokalt medie klar til at byde 2,88 mia. kroner for en amerikanske producent af drikkevarer.

Foto: Colourbox

Den japanske øl- og drikkevareproducenter Asahi Group Holdings overvejer at opkøbe den amerikanske drikkevareproducent Talking Rain i en handel, der kan løbe op i 50 mia. yen eller omkring 2,88 mia. kr.

Det skriver Bloomberg med henvisning til en historie fra den japanske avis Nikkei.

En talsmand for den japanske koncern bekræfter opkøbsplanerne overfor Bloomberg, men han påpeger, at en endelig beslutning endnu ikke er truffet og at selskabet ikke ønsker at uddybe sagen yderligere.

Asahi er den største aktør på ølmarkedet i Japan med en markedsandel på små 40 pct. og samtidig landets næststørste drikkevareaktører overordnet set. Men selskabet har kigget mod vækst i udlandet i en årrække, da den aldrende og faldende befolkning i Japan skaber et nedadgående ølmarked i landet.

I 2011 opkøbte Asahi den newzealandske drikkevareproducent Flavoured Beverages Group Holdings for 1,3 mio. dollars, og et eventuelt opkøb af Talking Rain vil være det største for selskabet siden den handel.

Inden det newzealandske opkøb var Asahis udenlandske omsætning lig nul, men i 2014 lød den på 13 pct. af den samlede omsætning.

”De vil rykke udenlands, fordi de ved, at hjemlig vækst er vanskelig. Det ville være et ret stort opkøb for dem, og det kunne godt give mening, hvis prisen ikke er alt for høj,” siger Edwin Merner fra Tokyo-baserede Atlantis Investment Research Group til Bloomberg.

Talking Rain er et privatejet selskab, som producerer vand med smag, samt te og limonade og har nydt godt at ændrede forbrugsvaner i USA, hvor mange forbrugere vender sig væk fra traditionelle sodavandsprodukter.

Japanere vil udfordre Carlsberg og Heineken i Myanmar

Medie: Nye aktører melder sig i kampen om ølmærker

Carlsberg køber hovedandel i asiatisk distributør

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier