FødevareWatch

Ny vodkatrio vil udnytte Lammefjordens kartofler

En ny vodkaproducent har meldt sig på banen og vil destillere vodka på restproduktionen af lammefjordskartofler. Finpudsningen af den bæredygtige vodka er stadig undervejs, og de første flasker forventes klar i julen 2016.

Foto: Peter Schafrick

Klos op ad Kasper Jacobsens landejendom i Bjergesø på Sjælland ligger en mark med lammefjordskartofler. Kartofler, som hidtil er landet på danskernes tallerkener, men som fra næste sommer også vil blive udnyttet til vodkaproduktion.

I dag ser vi et stort spild af lammefjordens kartofler, som sagtens kan udnyttes bedre. Det vil vi gøre noget ved og købe resterne, som vi så vil koge, fermentere og destillere, inden de bliver hældt på flasken"

Kasper Jacobsen, adm. direktør i Lammefjordens Destilleri

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

I Ovodan har man gjort æg til en global milliardforretning

Det fynske æggepulverselskab Ovodan Egg Group er markedsledende i flere lande og buldrer i disse år frem i Kina. I år har selskabet, der er ejet af Stadil-konglomeratet Thornico, en børsnotering i kalenderen, som skal fremme væksten yderligere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier