FødevareWatch

Ny vodkatrio vil udnytte Lammefjordens kartofler

En ny vodkaproducent har meldt sig på banen og vil destillere vodka på restproduktionen af lammefjordskartofler. Finpudsningen af den bæredygtige vodka er stadig undervejs, og de første flasker forventes klar i julen 2016.

Foto: Peter Schafrick

Klos op ad Kasper Jacobsens landejendom i Bjergesø på Sjælland ligger en mark med lammefjordskartofler. Kartofler, som hidtil er landet på danskernes tallerkener, men som fra næste sommer også vil blive udnyttet til vodkaproduktion.

I dag ser vi et stort spild af lammefjordens kartofler, som sagtens kan udnyttes bedre. Det vil vi gøre noget ved og købe resterne, som vi så vil koge, fermentere og destillere, inden de bliver hældt på flasken"

Kasper Jacobsen, adm. direktør i Lammefjordens Destilleri

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier