Interessen startede i skolekøkkenet på Det Fri Gymnasium på Nørrebro, hvor Tobias Emil Jensen og Tore Gynther for ti år siden bryggede øl med deres lærer Mikkel Borg-Bjergsø, også kendt som manden bag Mikkeller.
Siden fik det følgeskab af Morten Bruun og skabte nomadebryggeriet To Øl og baren Mikropolis i det indre København. Nu er de tre ølentusiaster imidlertid klar til at tage det næste skridt.
Ibyen skriver fredag, at To Øl planlægger at åbne et hovedkvarter på Nørrebro, hvor de vil kombinere bryggeri med tappehal, restaurant, bar og gourmetbutik.
Projektet kommer til at strække sig over 750 kvadratmeter på Guldbergsgade i samme område, hvor restauranten Bæst, Empire-biografen og Københavns Erhvervsakademi har hjemme. Det er samtidig et stenkast fra gymnasiet, hvor rejsen begyndte for ti år siden.
"Det er lidt som at stå med et 750 kvadratmeter stort hvidt lærred, som vi så ellers bare kan begynde at male på. Tanken er at lave et økologisk by-tapperi mikset med en brygpub, og vi vil overføre vores tanker og ideer fra ølbryggeriet over på andre produkter. Sådan som det er i Danmark lige nu, så skal man tappe 10.000 liter af gangen, hvis man for eksempel vil lave en specialsodavand. Og det giver ikke mening for os med så store partier. Vi vil lave små partier – og så mange forskellige af dem," siger Tore Gynther til Ibyen.
Foruden øl vil To Øl også lave et skiftende sortiment af økologiske sodavand under navnet Brus. De tre venner overtager lokalerne i marts og forventer at så småt at være klar til at slå dørene op til maj i tide til Copenhagen Beer Celebration-festivalen.
Tivoli får grønt lys til ambitiøs madhal
Seks pizzanørder og en tidligere TDC-direktør tjener millioner på populært koncept
Mikkellers våde varer laves kun i udlandet