FødevareWatch

Pilsnerland fyldt med humle

Plzenregionen i det vestlige Tjekkiet er et mekka for ølentusiaster. Her blev pilsnerøllet opfundet for over 150 år siden, og der venter øloplevelser i alle størrelser.

Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg.

Den 5. oktober 1842 blev ølverdenen forandret for altid. Den dag præsenterede bryggeren Josef Groll en gylden, næsten gennemsigtig øl med et fyldigt skum i den tjekkiske by Plzen (Tysk: Pilsen). Den var resultatet af mødet mellem en lysristet malt lavet med engelsk teknologi, byens særligt bløde vand, bayersk lagringsteknik og aromatisk humle af høj kvalitet fra den nærliggende by Žatec.

”Det var første gang, man bryggede undergæret øl med en lysristet byg. Undergæringen betød, at gærresterne sank til bunds, når man kølede den gærede øl ned - og det gav en markant renere og lysere øl, end man var vant til. Og den øl, som Josef Groll lavede, var på dette tidspunkt meget bedre end det øl, man ellers fik,” fortæller den svenske ølekspert og ølblogger Jonas H. Andersson, der står bag en af Sveriges mest besøgte ølblogs, pilsner. nu.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier