FødevareWatch

Medie: MillerCoors-salg baner vejen for storstilet ølfusion

Molson Coors overtager Sabmillers andel i MillerCoors. Dermed er vejen banet for fusionen med AB Inbev, der vil skabe verdens største bryggeri, skriver Wall Street Journal.

Foto: SABMiller/ PR

Det amerikanske bryggeri Molson Coors er tæt på at overtage MillerCoors i en handel, der vil bane vejen for fusionen mellem Sabmiller og AB Inbev.

Wall Street Journal skriver, at Molson Coors betaler over 10 mia. dollar – eller godt 70 mia. kr. – for Sabmillers ejerandel på 58 procent i bryggeriet, der hidtil har været et joint venture.

Handlen vil blive offentliggjort onsdag, og den betyder, at Molson Coors overtager det fulde ejerskab af ølmærket Miller samt en række andre brands, fortæller kilder til avisen.

Frasalget fjerner samtidig den sidste sten på vejen for Sabmillers fusion med AB Inbev. Fusionen blev annonceret i oktober og vil skabe verdens største bryggerikoncern. Den er derfor betinget af, at begge virksomheder frasælger en del af deres aktiviteter.

De amerikanske konkurrencemyndigheder har således krævet, at Sabmiller sælger MillerCoors, før de vil give grønt lys til fusionen. AB Inbev bad i sidste uge om at få udskudt sin deadline for et formelt bud på Sabmiller indtil onsdag, mens bryggerierne ledte efter en køber til MillerCoors.

Går salget til Molson Coors som ventet igennem, vil Ab Inbev og Sabmiller samtidig offentliggøre en formel aftale om fusionen, skriver Wall Street Journal.

Sabmiller forhandler om salg af Millercoors

Bryggerigiganter beder om ny fusionsdeadline - igen

21 banker skal få AB Inbev i form til opkøb

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier