FødevareWatch

Sydafrikanske aktionærer vil beholde Sabmiller på børsen

Sabmiller-aktien skal ifølge aktionærerne i Sydafrika forblive noteret på børsen i Johannesburg, hvor det er den største aktie. Det skal en mulig fusion med AB Inbev ikke lave om på, siger de.

Foto: SABMiller/PR

Sydafrikanske aktieholdere af Sabmiller-aktien er klar til at kæmpe for, at aktien fortsat vil være noteret på børsen i Johannesburg, hvis selskabet bliver overtaget af bryggeriet AB Inbev.

Det skriver Reuters.

Sabmiller er det største noterede selskab på børsen i Johannesburg og udgør 12 pct. af børsens værdi. Selskabet beskæftiger mere end 24.000 mennesker i Afrika.

"Sabmiller er et meget vigtigt selskab i den Sydafrikanske økonomi, og det er meget betydningsfuldt for børsen i Johannesburg. Det må forblive på Johannesburg-børsen," siger den administrerende direktør for Public Investment Corp, Dan Matjila, en statsejet sydafrikansk pensionsfond, der er storaktionær i Sabmiller, til Reuters.

Sydafrikanske investorer ejer omkring 10 pct. af Sabmiller, der startede ud som et sydafrikansk bryggeri i området omkring Johannesburg i 1895.

AB Inbev meddelte i sidste måned, at selskabet har henvendt sig til konkurrenten Sabmiller og tilkendegivet, at man ønsker en fusion/en overtagelse. Ifølge Reuters' oplysninger er en fusion mellem de to bryggerigiganter værdisat til en markedsværdi på omkring 275 mia. dollar.

AB Inbev har indtil 14. oktober til at aflægge et bud på Sabmiller.

Amerikansk bryggerikoncern forlader Kina

Carlsberg-formand: Fusion af rivaler kan åbne nye muligheder

Bryggerifusions skæbne kan blive afgjort i USA

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier