FødevareWatch

MillerCoors lukker bryggeri

Nordamerikanske MillerCoors må nu lukke et af sine otte bryggerier i USA, og advarer om salgsnedgang i de kommende år.

Foto: Sabmiller

De traditionelle bryggeriaktører i USA har gennem længere tid været truet af de stadig flere specialbryggerier som dukker op og forbrugernes tiltagende smag for specialøl. Og det får nu selskabet Miller Coors til at lukke et bryggeri i USA.

Det skriver Wall Street Journal.

Bryggeriet i Eden, North Carolina er et af blot otte, som selskabet driver i landet, og det er arbejdsplads for 520 medarbejdere. Men over de kommende 12 måneder vil MillerCoors flytte produktion fra dette bryggeri til sine andre faciliteter og helt lukke ned i september 2016.

Samtidig advarer selskabet om, at man vil se en nedgang i salget af øl målt i volumen i de kommende år pga. amerikanernes smag for specialøl.

MilelrCoors er en joint venture mellem britiske Sabmiller og amerikanske Molson Coors, som opererer i USA, Canada og Puerto Rico. Selskabet er den næststørste bryggeriaktør i USA kun overgået af verdens største bryggerikoncern, AB Inbev.

Selskabet har dog allerede taget konsekvensen af de nye vinde, der blæser ind over det amerikanske ølmarked, og har oprustet betydeligt på området for specialøl gennem selskabet Tenth and Blake. Senest annoncerede man i den forgangne uge en aftale om at købe aktiemajoriteten i det californiske specialbryggeri Saint Archer Brewing Company.

MillerCoors køber californisk specialbryggeri

KLAR: MillerCoors fastansætter topchef

Amerikansk bryggeri hæver bundlinjen trods salgsnedgang

Bryggeriselskab løfter bundlinjen og udpeger ny topchef

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier