FødevareWatch

Carlsberg betaler 51 mio kr for direktør-afgang

Jørgen Buhl Rasmussen forlader Carlsberg med 51 mio. kr. i severance pay og aktiebaseret aflønning, fremgår det af bryggeriets halvårsregnskab.

Jørgen Buhl Rasmussen var adm. direktør for Carlsberg fra 2007 og frem til denne sommer. | Foto: Jens Dresling/Polfoto

Det har kostet Carlsberg 51 mio. kr. at sige farvel til Jørgen Buhl Rasmussen, der forlod sin stilling som adm. direktør før sommeren, hvor han blev afløst af hollandske Cees 't Hart.

Bryggeriet har netop fremlagt regnskab for halvåret og her fremgår det, at Jørgen Buhl Rasmussen har modtaget 24 mio. kr. i såkaldt severance pay, mens han også indkasserer 27 mio. kr. i aktiebaseret aflønning optjent før hans afgang.

60-årige Jørgen Buhl Rasmussen var topchef for Carlsberg fra 2007 og frem til denne sommer. Hans afgang blev annonceret i forbindelse med præsentationen af årsregnskabet i februar i år, hvor han fortalte, at han nu vil koncentrere sig om bestyrelsesarbejde.

Den nye adm. direktør, Cees 't Hart, har tidligere stået i spidsen for den hollandske mejerigigant Friesland Campina.

Carlsberg-chef kan blive forgyldt af dårligt regnskab

Carlsberg-top fik 46,6 mio i 2014

Afgående Carlsberg-topchef: Jeg har gjort, hvad jeg kunne

Fem skarpe til Jørgen Buhl Rasmussen fra Carlsberg

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier