FødevareWatch

Carlsberg betaler 51 mio kr for direktør-afgang

Jørgen Buhl Rasmussen forlader Carlsberg med 51 mio. kr. i severance pay og aktiebaseret aflønning, fremgår det af bryggeriets halvårsregnskab.

Jørgen Buhl Rasmussen var adm. direktør for Carlsberg fra 2007 og frem til denne sommer. | Foto: Jens Dresling/Polfoto

Det har kostet Carlsberg 51 mio. kr. at sige farvel til Jørgen Buhl Rasmussen, der forlod sin stilling som adm. direktør før sommeren, hvor han blev afløst af hollandske Cees 't Hart.

Bryggeriet har netop fremlagt regnskab for halvåret og her fremgår det, at Jørgen Buhl Rasmussen har modtaget 24 mio. kr. i såkaldt severance pay, mens han også indkasserer 27 mio. kr. i aktiebaseret aflønning optjent før hans afgang.

60-årige Jørgen Buhl Rasmussen var topchef for Carlsberg fra 2007 og frem til denne sommer. Hans afgang blev annonceret i forbindelse med præsentationen af årsregnskabet i februar i år, hvor han fortalte, at han nu vil koncentrere sig om bestyrelsesarbejde.

Den nye adm. direktør, Cees 't Hart, har tidligere stået i spidsen for den hollandske mejerigigant Friesland Campina.

Carlsberg-chef kan blive forgyldt af dårligt regnskab

Carlsberg-top fik 46,6 mio i 2014

Afgående Carlsberg-topchef: Jeg har gjort, hvad jeg kunne

Fem skarpe til Jørgen Buhl Rasmussen fra Carlsberg

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier