FødevareWatch

Carlsberg-top fik 46,6 mio i 2014

Selv om Carlsberg ikke klarede sig overvældende godt i 2014, kunne topledelsen fastholde lønnen og endda indkassere en mindre stigning.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Carlsbergs to topchefer nåede sidste år ikke deres højeste bonusmål. Derfor måtte de se deres kontante bonus for 2014 falde i forhold til 2013. Alligevel kunne de tilsammen hente en lønstigning på 800.000 kr.

Den manglende bonus kan især relateres til den russiske forretning, som ikke levede op til forventningerne i år på grund af den russiske krise, olieprisens fald og sanktionerne fra Vesten efter Ruslands krig med Ukraine.

Beløbene er fordelt med 25,1 mio. kr. til den afgående koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen og 21,5 mia. kr. til koncernfinanschef Jørn P. Jensen, fremgår det af Carlsbergs trykte årsrapport, som netop er blevet offentliggjort.

Den samlede løn er specificeret herunder med sidste års tal i parentes.

Jørgen Buhl Rasmussen fik en fast løn på 11,2 mio. kr. (11 mio. kr.) og en kontantbonus på 3,5 mio. kr. (4,7 mio kr.). Dertil kommer aktiebaseret aflønning på 10,1 mio. kr. (8,6 mio. kr.).

I alt giver det 25,1 mio. kr. mod 24,6 mio. kr. i 2013.

Jørn P. Jensen hentede 9,7 mio. kr. i fast løn (9,5 mio. kr.) og en kontant bonus på 3,1 mio. kr. (4,1 mio. kr.) Den aktiebaserede aflønning blev på 8,4 mio. kr.  (7,3 mio. kr.).

For Jørn P. Jensen gav 2014 i alt 21,5 mio. kr. mod 21,2 mio. kr. året før.

Udover den absolutte topledelse kostede det Carlsbergs aktionærer en udgift til bestyrelsen på 8,67 mio. kr. Det er en lille stigning i forhold til året før, hvor medlemmerne modtog et vederlag på 8,26 mio. kr.

Først til næste år ved denne tid kan man i årsrapporten for 2015 se, hvor meget det koster Carlsberg, at Jørgen Buhl Rasmussen forlader bryggeriet før hans kontrakts udløb. Han afløses af hollænderen Cees 't Hart i løbet af sommeren.

Professor med handlekraft skifter ud i toppen

Buhl: Vi skærer på tunge investeringer

Afgående Carlsberg-topchef: Jeg har gjort, hvad jeg kunne

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier