FødevareWatch

Sydbank: Dårligt vejr vil præge Unibrew-regnskab

Den sløje danske sommer sætter formegentlig spor i eftermiddagens kvartalsregnskab fra Royal Unibrew. Det mener analytiker fra Sydbank.

Foto: PR/Royal Unibrew

Mandagens regnskab for andet kvartal fra bryggerivirksomheden Royal Unibrew vil være præget af dårligt vejr og tøvende finske forbrugere.

Det vurderer Morten Imsgard, der er senioranalytiker i Sydbank, i et notat.

"På det danske og tyske marked estimerer vi et faldende salg i andet kvartal i forhold til samme periode sidste år. Tilbagegangen vil være drevet af det manglende påskesalg, som i år faldt i første kvartal mod sidste års placering i andet kvartal. Yderligere forventer vi, at det dårlige sommervejr i løbet af andet kvartal vil bidrage til den negative salgsudvikling," skriver Sydbank.

Han understreger, at bryggeriet formentlig vil fastholde dets markedsandele i Danmark og ved den tyske grænsehandel.

I Nordøsteuropa vil Finlands forretningsklima også være med til at præge regnskabet.

"Vi forventer en negativ udvikling i Royal Unibrews salg i Finland drevet af det udfordrende forbrugerklima, påskens placering i år og en forskydning i salgsmikset med en større andel af salget i supermarkeder og en faldende andel af salg til restaurationsbranchen," skriver Morten Imsgard.

Både for Nordøsteuropa og Vesteuropa forventer Sydbank, at bryggerivirksomhedens omsætning vil falde henholdsvis 1 pct. og 4 pct. sammenlignet med andet kvartal 2014.

Dog forventer de en stigning på 17 pct. i omsætningen af maltdrikke i forhold til andet kvartal sidste år.

Sydbank-venter, at den Faxe-baserede virksomhed i regnskabet vil fastholde sin prognose for både salg og indtjening i 2015.

"Royal Unibrew har kurs mod den øvre ende af 2015-prognosen på trods af det dårlige sommervejr i Skandinavien," skriver Morten Imsgard i notatet.

Royal Unibrew offentliggør sit halvårsregnskab sent mandag eftermiddag.

Unibrew afhænder de sidste aarhusianske byggeretter

Sodavands-miniput kæmper for plads i markedet

Royal Unibrew har foretaget sit sidste opkøb.....måske

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier