FødevareWatch

Unibrew afhænder de sidste aarhusianske byggeretter

Bryggerikoncernen har afhændet de resterende 3,5 hektar byggeretter på bryggerigrunden i Aarhus.

Foto: PR/Royal Unibrew

Royal Unibrew oplyser, at A. Enggaard, Entreprenør- og Byggefirma har besluttet at udnytte sin option på køb af de resterende 35.625 kvm byggeretter vedrørende bryggerigrunden i Aarhus. Dermed har entreprenør- og byggefirmaet købt samtlige 140.000 kvm byggeretter på grunden. Udnyttelsen sker som en del af den optionsaftale, som blev indgået i marts 2011.

"Købet af de 35.625 kvm byggeretter forventes gennemført dels i 1. kvartal 2016 og dels i 4. kvartal 2016. Købet vil have en netto cash flow effekt efter skat på ca. 155 mio. kr. for Royal Unibrew. Den aftalte salgspris svarer til den regnskabsmæssige værdi af byggeretterne, hvorfor selskabets resultat eller egenkapital ikke påvirkes af salget," oplyser Royal Unibrew i en meddelelse.

Det totale netto cash flow efter skat fra salget af bryggerigrunden ventes derfor efter salget i 2016 at have været ca. 470 mio. kr., tilføjes det.

Royal Unibrew har foretaget sit sidste opkøb.....måske

Tabt agentur kostede for øl-importør 

Jyske: Peer-regnskaber varsler ilde for Carlsberg

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier