Verdens største bryggeri lukker kedeligt kvartal

Bryggerikoncernen Anheuser-Busch Inbev skuffer med regnskabet for andet kvartal både på omsætning og indtjening.
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/POLFOTO/arkiv
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/POLFOTO/arkiv
AF RITZAU FINANS

Bryggerikoncernen Anheuser-Busch Inbev skuffer med regnskabet for andet kvartal både på omsætning og indtjening, hvor blandt andet svag fremgang i USA slår hårdt igennem.

Omsætningen landede på 11,1 mia. dollar, hvilket var 0,5 mia. dollar lavere end ventet, ifølge et estimat indsamlet blandt analytikere af Bloomberg News.

"Andet kvartal var udfordrende med skrappe sammenligningstal fra FIFA-verdensmesterskaberne i fodbold, og svage økonomiske forhold på nogle af vores markeder," lyder det fra AB Inbev, verdens største bryggeri.

Den organiske omsætningsvækst var negativ med 2,2 pct., hvor analytikerne blot havde ventet en tilbagegang på 0,2 pct. Driftsresultatet, Ebitda, opgjort justeret, var med 4,16 mia. dollar ligeledes et stykke under forventningerne på 4,51 mia. dollar.

Det er især udviklingen det amerikanske marked, som rammer bryggerikoncernen hårdt i andet kvartal, da selskabet her havde en tilbagegang i volumenerne på 0,9 pct., hvor analytikerne ifølge Bloomberg havde regnet med en fremgang på 1 pct.

Fordelt på de enkelte markeder, som er interessante for den danske konkurrent Carlsberg, måtte AB Inbev notere en beskeden organisk vækst i Europa på 0,4 pct. Volumenmæssigt var der tale om et drop på 7,6 pct., hvor analytikerne havde regnet med et fald på 5,5 pct. i kvartalet.

I Asien og Stillehavsområdet faldt volumenerne 1,6 pct., hvilket også var en negativ overraskelse, da analytikerne ifølge Bloomberg havde spået en fremgang på 3,8 pct. Til gengæld steg omsætningen 2,5 pct. organisk.

Carlsberg-konkurrent vil have større bid af russisk ølmarked

Ab Inbev investerer milliarder i USA

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også