FødevareWatch

Carlsberg-konkurrent vil have større bid af russisk ølmarked

Bryggerigiganten Anheuser-Busch InBev tror på at få en større del af kagen på det russiske ølmarked, som i dag har Carlsberg som den dominerende spiller.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/POLFOTO/arkiv

Bryggerigiganten Anheuser-Busch InBev tror på at få en større del af kagen på det russiske ølmarked, som i dag har Carlsberg som den dominerende spiller.

Sådan lyder det fra bryggeriets landechef i Rusland, Dmitry Shpakov, i et interview med den russiske avis RBC, skriver Bloomberg News.

Dmitry Shpakov siger blandt andet, at AB Inbevs salg af Bud-brandet er i fremgang og er ved at nå op på siden af Carlsbergs salg af Tuborg. Derudover fortæller han, at salget af Corona er meget lovende.

Han understreger dog, at det russiske ølmarked fortsat er meget svært og peger på, at produktionen er faldet med over 30 pct. de seneste år, hvor AB Inbev har lukket fem bryggerier.

Derudover peger han på, at der rent politisk er blevet sat flere forhindringer for bryggerierne gennem de seneste år. Det gælder blandt andet skattestigninger, restriktioner på ølstørrelser og begrænsninger på reklamer.

Carlsberg sidder ifølge bryggeriet selv på 38,4 pct. af markedet i Rusland, mens AB Inbev ikke oplyser, hvor stor en markedsandel bryggeriet har i Rusland.

Asiatisk øltørst løber fra den økonomiske vækst

Carlsberg: Alkohofri øl i vækst og mere i vente

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier