FødevareWatch

AB Inbev-datter køber brasiliansk specialbryggeri

Verdens største bryggerikoncern fortsætter sine opkøb af mindre specialbryggerier og vil nu overtage en af de vigtigste nye aktører i Brasilien gennem et lokalt datterselskab.

Foto: Renzo Gostoli/AP/POLFOTO/arkiv

Verdens største bryggeriselskaber er efterhånden begyndt at opfatte truslen fra specialbryggerier og er begyndt at opsluge sine mindre konkurrenter. Det gælder ikke mindst bryggerisektorens største aktør Anheuser-Busch Inbev, som nu er indirekte involveret i endnu en handel.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet har det brasilianske selskab Ambev, der er et datterselskab til Ab Inbev, således annonceret, at man har opkøbt det lokale specialbryggeri Colorado for et uoplyst beløb.

Mens moderkoncernen i starten af i år overtog det amerikanske specialbryggeri Elysian Brewing Company, så har den brasilianske datter også haft yderst travlt. I februar købte selskabet, der er blandt de største aktører i Latinamerika, specialbryggeriet Wäls, og i maj opslugte man Colombias største specialbryggeri, Bogotá Beer Company.

Det seneste opkøb tegner sig for en årlig omsætning på omkring 19 mio. real (39,6 mio. kr.) og eksporterer sine øl med smag af blandt andet kaffe, honning og nødder til Frankrig og USA fra hovedkvarteret i Sao Paulo.

Verdens største opsluger specialbryggerier

Sabmiller køber britisk specialbryggeri

Specialbryggeri gafler Ab Inbev-direktør

Specialbryggeri vil bygge ølhotel

Britiske bryggere bygger bryggeri i USA

Ab Inbev investerer milliarder i USA

Sabmiller vil sælge flere øl i Latinamerika

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier