FødevareWatch

Avis: Italiensk kaffeselskab overvejer børsnotering

Det italienske selskab Illy overvejer sine strategiske muligheder i kølvandet på konsolidering i kaffebranchen. Det kan føre til en børsnotering, skriver Irish Times.

Foto: Moises Castillo/AP/POLFOTO/arkiv

Den privatejede, italienske kaffekoncern Illy kan muligvis være på vej til at gå på børsen. I hvert fald siger folk med viden om sagen, at selskabet overvejer sine strategiske muligheder og at en børsnotering kan være blandt dem.

Det skriver The Irish Times.

Det sker i en tid, hvor der er en større konsolidering i gang i den internationale kaffebranche, som ifølge industrieksperter er at sammenligne med, hvad der er sket i bryggeribranchen over de sidste ti år, skriver avisen.

Som beskrevet her på FødevareWatch er den hollandske storaktør DE Master Blenders ved at blive lagt sammen med amerikanske Mondelez Internationals kaffeforretning i en fusion, der betyder, at det danske kaffebrand Merrild har fået nye ejere.

Det blev den italienske kaffekoncern Lavazza, som samtidig kan være på vej til at overtage et andet brand, Carte Noire, fra Mondelez. Endelig har italienske Massimo Zanetti for nylig solgt omkring en tredjedel af sine aktier på børsen i Milano.

Illy sælger sin kaffe i mere end 140 lande og omsatte sidste år for 391 mio. euro, skriver avisen.

Italiensk kaffeselskab køber Merrild i Danmark

EU fremtvinger ejerskifte i Merrild Kaffe

Lavazza tilbudt at købe kaffe-brand fra Mondelez

Lavazza vil købe kaffebrands fra ny markedsleder

Kaffevirksomheder fusionerer

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier