FødevareWatch

Du har delt din cola, nu vil Tuborg have dig til at dele din øl

I ny kampagne går Tuborg fra kun at være grøn til også at være rød, blå, orange og gul.

Foto: Jan Grarup/POLFOTO/ARKIV

De unge er ofte købestærke og dermed attraktive for virksomhederne at få fat i som forbrugere. Men mange af de unge har vendt de traditionelle medier ryggen, så virksomhederne må bruge andre kanaler, når de skal nå de unge.

Derfor fylder sociale medier mere og mere i mange virksomhedernes reklamekampagner, hvor de kæmper for at få de unge til selv at deltage aktivt i kampagnerne.

En af de virksomheder, som har haft stor succes med at få især de unge aktiveret på de sociale medier, er Coca Cola med kampagnen share a coke. På etiketten af Coca Colas flaske stod der i kampagneperioden navne eller ord som ven eller bror. Det blev et kæmpe hit at tage et billede af en cola med ens eget navn på og dele det på de sociale medier. Bare på det sociale medie Instagram er der lagt mere end 600.000 billeder op under hashtagget shareacoke.

Den succes kan gøre mange marketingsfolk misundelige, og nu lancerer danske Tuborg da også en lignende kampagne. Den hedder Colors of Fun, fordi tuborgflaskerne får låg i forskellige farver og ord som dance, sing og play. Håbet er så, at de unge øldrikkere vil dele billeder af deres Tuborg på de sociale medier f.eks. under #sharetuborg.

"Sociale medier er med til at ændre unges vaner. De ser nærmest ikke tv i dag, så de sociale medier er et sted, hvor vores budskab nemt kan komme ud. Unge ønsker at dele nærmest alt, hvad de foretager sig, derfor er det vigtigt for os at bruge en væsentlig del af vores ressourcer på at være til stede på de sociale medier," siger Vikram Korde, der er global marketingdirektør for Tuborg.

Ikke til Danmark i denne omgang

Han afviser, at kampagnen er en efterligning af Coca Colas, men medgiver dog, at Tuborg overordnet set ønsket det samme som Coca Cola, nemlig interaktion med forbrugerne.

Ligesom ved Coca Coloas share-kampagne kan indsatsen på de sociale medier ikke stå alene, og Tuborg vil også reklamere intenst på tv for kampagnen. Men de sociale medier har også den fordel for Tuborg, at der ikke er samme begrænsninger for, hvad der må reklameres for der, som der er for tv-reklamer i flere lande.

Tuborgs kampagne Colors of Fun blev lanceret i Italien for et års tid siden som et forsøg. Her var resultatet så godt, at Tuborg nu breder den ud til 14 andre lande. Præcist hvor mange penge Tuborg bruger på kampagnen vil selskabet ikke oplyse, men de enkelte lande vil bruge mellem 8 og 10 pct. af deres omsætning på kampagnen.

I år bliver kampagnen lanceret i en lang række europæiske lande såsom Estland, Ungarn og Makedonien, men i denne omgang kommer den ikke til Danmark.

"I Danmark har Tuborg været kendt i mange år, og her er det et mærke for alle aldersgrupper. Men da Tuborg blev lanceret uden for Danmark, begyndte det som et mærke for de unge, som især associerede sig med musik," siger Vikram Korde.

Tuborgs forventning er, at kampagnen skal øge salget i kampagnelandene med 5-10 pct. sammenlignet med 2014. Målet for de enkelte lande svinger dog meget. I det kriseprægede russiske marked, hvor kampagnen også lanceres, er det f.eks. bare målet at fastholde den nuværende markedsandel.

"Selvfølgelig ønsker vi at sælge mere øl, men det vigtigste mål med kampagnen er branding af Tuborg, og at vi ser en trafik og et engagement på de sociale medier," siger Vikram Korde.

Tuborg-mærket vokser fortsat mere end Carlsberg

Nu tror Carlsberg på økoboom i øl

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier