Cocio storsælger ved grænsen

Kakaomælk har i danske butikker påhæftet en afgift på 37 øre per liter. Det er ikke tilfældet syd for grænsen, og det ses på salget, som over de seneste år er mere end fordoblet.
Foto: Serge Hoeltschi
Foto: Serge Hoeltschi

I et notat fra Landbrug & Fødevarer fremgår det, at danskerne køber kakaomælk uden for landets grænser som aldrig før. Det skriver Metroxpress.

I alt blev det i 2013 til 1,6 millioner Cocio-kakaomælk i udlandet 2013, skriver organisationen, der videre konkluderer, at der har været en stigning i grænsehandelen med Cocio-kakaomælk på 235 procent fra 2009 til 2013.

Landbrug & Fødevarer angriber, at det ikke gavnede kakaomælken, at afgiften for mineral-og sodavandsafgiften sidste år blev fjernet, og dermed er der i Danmark stadig en afgift på 37 øre per liter på grund af chokoladeafgiften, og organisationen ønsker nu at sagen drøftes på Christiansborg.

"Herudover er hyldepriserne på 33 centiliter Cocio ifølge det tilsendte materiale cirka dobbelt så høje i Danmark som i grænsehandelsbutikkerne,"skriver Landbrug & Fødevarer ifølge avisen.

Ny mejerichef skal trimme og fordoble Arla i Storbritannien

Ny Cocio-chef skal lede internationalt eventyr

Kendt skuespiller tredobler bundlinjen hos Cocio

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også