Carlsbergs græske fusion er gennemført

Bryggeriet har fået grønt lys til en fusion mellem datterselskabet Mythos og Olympic Brewery.
Foto: Sebastian Kahnert/AP Photo/Polfoto
Foto: Sebastian Kahnert/AP Photo/Polfoto
AF RITZAU FINANS

Fusionen mellem Mythos, der er et datterselskab under Carlsberg-gruppen, og Olympic Brewery, er nu gennemført.

Det oplyser Carlsberg i en fondsbørsmeddelelse onsdag eftermiddag.

Den 18. november 2014 meddelte Carlsberg-gruppen, at fusionen i Grækenland var på trapperne.

Fusionen er blevet kritiseret af konkurrenten Macedonian Thrace Brewery, der i marts 2015 udsendte en pressemeddelelse, hvor bryggeriet slog fast, at Carlsberg og Heineken sidder på en uforholdsmæssig stor del af markedet, hvilket hæmmer investeringerne og gør det svært for mindre spillere at komme ind.

De græske konkurrencemyndigheder, Hellenic Competition Commission (HCC), godkendte imidlertid Carlsbergs fusion med Olympic Brewery uden nogen betingelser.

Fusionen, der samler Carlsbergs græske aktiviteter i Mythos med Olympic Brewerys i et fællesejet selskab (ejet 51 pct. af Carlsberg) fik i november 2014 det danske bryggeri til at lufte sine overvejelser om at overføre dele af sin ikke græske produktion til Grækenland samt udvikle Grækenland til et samlingspunkt for produktion og eksport af produkter til landene ved det østlige Middelhav.

"Carlsberg undersøger muligheden for at udnytte infrastrukturen i Grækenland til at producere produkter, der ikke forbruges i Grækenland og for at eksportere fra Athens havn, Piræus, til landene i det østlige Middelhav, hvor Carlsberg har stærk aktivitet. Det er derfor, fusionen har vækstperspektiver og skaber nye muligheder for de ansatte og behov for flere job," sagde chefen for Mythos, Alexandros Karafyllidis, i november sidste år til det græske medie Kathimerini.

Græsk sammenbrud værst for Heineken

Medie: Carlsberg skal udnytte græske vækstmuligheder

Carlsberg køber græsk bryggeri

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også