Carlsberg glæder sig over russisk kontrol-udskydelse

Bryggeriet er tilfreds med, at et tiltag, der skal begrænse illegal handel med alkohol, bliver udskudt med et år.
Foto: Nana Reimers
Foto: Nana Reimers
AF RITZAU FINANS

Bryggerierne i Rusland, herunder Carlsberg, glæder sig over en beslutning fra myndighedernes side om at udskyde tidspunktet for, hvornår de skal tilslutte sig det avancerede kontrolsystem - Unified State Automated Information System (EGAIS) - der tidligere er blevet indført for spiritus med et formål at begrænse den illegale handel.

Ordningen er en slags kontrolsystem med automatisk registrering og overvågning af produktets vej gennem de forskellige punkter i forsyningskæden for at sikre, at det kun er lovlige produkter, der når forbrugerne. Oprindeligt skulle bryggerierne være blevet koblet op på kontrolsystemet 1. juli 2015, men det er nu blevet udskudt et år.

Bryggerierne har presset på for at få udskudt implementeringen til ordningen, som de mener vil blive en stor byrde for ølindustrien, som de ikke mener har de samme problemer med illegal handel som spiritusproducenterne.

"Vi mener, at det er unødvendigt at lave det samme i ølindustrien, for der er ikke nogen illegal handel, så vi har svært ved at se meningen. De tekniske løsninger virker ikke endnu for bryggerier. Vi laver måske 80.000 dåser i timen - det er noget andet end en spiritusproducent, der laver få flasker," siger kommunikationschef Jens Bekke fra Carlsberg til Ritzau Finans.

Ifølge den russiske avis Kommersant forudsagde bryggerierne på en pressekonference i december et kollaps i industrien 1. juli 2015, når reglerne - som det så ud til på det tidspunkt - ville blive implementeret. Bryggerierne mente ikke, at de havde tid nok til at installere det nødvendige udstyr og få systemet til at køre problemfrit.

Uanset, om der kommer bedre tekniske løsninger vil det næppe blive et forslag, som man ændrer opfattelse af hos Carlsberg.

"Det koster os jo alligevel nogle penge, og i og med, at der ikke er nogen illegal handel med øl, mener vi ikke, at det er nødvendigt," siger Jens Bekke.

Carlsberg udfordrer militærets øl i Myanmar

Britisk hedgefund reducerer sin shortposition på Carlsberg

Heineken trodser svært marked og sælger flere øl

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Pr

Danforel kæmper sig ud af barsk periode

For abonnenter