FødevareWatch

Britisk hedgefund reducerer sin shortposition på Carlsberg

Den britiske hedgefund Odey Asset Management har siden midten af december 2014 været lunken ved Carlsberg og ment, at det danske selskabs aktiekurs var overvurderet.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

Finanstilsynet offentliggjorde 18. december 2014 for første gang, at den britiske hedgefund Odey havde indtaget en kortposition i 0,51 pct. af de udestående aktier i bryggeriet, og den position voksede frem til midten af marts, hvor hedgefunden - der ifølge sin hjemmeside forvalter 13,3 mia. dollar - øgede sin position til 1,31 pct. af Carlsbergs aktier den 19. marts.

Siden har Odey Asset Management reduceret sin position, og fredag viser en ny meddelelse fra Finanstilsynet, at Odey har reduceret sin position til 0,74 pct. af de udestående Carlsberg-aktier.

At gå short betyder, at en investor låner en aktie og sælger den, fordi investoren regner med at kunne købe aktien tilbage til en lavere pris på et senere tidspunkt - fordi aktiekursen er faldet.

Den britiske hedgefund ser dog ikke ud til at have haft held med manøvren. Carlsberg-aktien kostede 475,60 kr. den 18. december og er siden steget til 614,5 kr.

Carlsberg udfordrer militærets øl i Myanmar

Analyse: Kan man sælge øl, når man ikke må annoncere?

Mere fra FødevareWatch

Stryhns lancerer plantepostej

Tiltagende ønske fra danskerne om at ville skære ned på kødet, får producenten til at lancere et alternativ til den klassiske leverpostej.

Enorme smittetal bekymrer restaurationssektoren

Med den positive nyhed om, at alle danskere fra næste uge kan smide mundbindet kommer også frygten for, at smittetallet i den kommende tid kan nå næsten 300.000 dagligt smittede. Det bekymrer i brancheorganisationen DRC.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier