FødevareWatch

Britisk hedgefund reducerer sin shortposition på Carlsberg

Den britiske hedgefund Odey Asset Management har siden midten af december 2014 været lunken ved Carlsberg og ment, at det danske selskabs aktiekurs var overvurderet.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

Finanstilsynet offentliggjorde 18. december 2014 for første gang, at den britiske hedgefund Odey havde indtaget en kortposition i 0,51 pct. af de udestående aktier i bryggeriet, og den position voksede frem til midten af marts, hvor hedgefunden - der ifølge sin hjemmeside forvalter 13,3 mia. dollar - øgede sin position til 1,31 pct. af Carlsbergs aktier den 19. marts.

Siden har Odey Asset Management reduceret sin position, og fredag viser en ny meddelelse fra Finanstilsynet, at Odey har reduceret sin position til 0,74 pct. af de udestående Carlsberg-aktier.

At gå short betyder, at en investor låner en aktie og sælger den, fordi investoren regner med at kunne købe aktien tilbage til en lavere pris på et senere tidspunkt - fordi aktiekursen er faldet.

Den britiske hedgefund ser dog ikke ud til at have haft held med manøvren. Carlsberg-aktien kostede 475,60 kr. den 18. december og er siden steget til 614,5 kr.

Carlsberg udfordrer militærets øl i Myanmar

Analyse: Kan man sælge øl, når man ikke må annoncere?

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier