Medie: Kina er verdens største producent af æblejuice

Over en tredjedel af verdens eksport af æblejuice udgår fra Kina, der dog kæmper med et discount-omdømme.
Foto: Agrana/ PR
Foto: Agrana/ PR

Siden starten af 1990'erne er Kinas æbleproduktion steget kraftigt, og det har gjort kineserne til verdens største producent af æblejuice, skriver Berlingske.

Lave lønninger og en omfattende dyrkning af æbler har i løbet af årene skabt grobunden for Kinas markante markedsandel - 35 pct. - af den samlede æblejuiceeksport på verdensplan. Mens kineserne altså på volumen har taget førertrøjen, døjer den kinesiske æblejuiceproduktion ifølge Berlingske med et discount-omdømme.

Lollandsk vinbonde har tag i kineserne 

"Den kinesiske æblejuiceindustri har primært udviklet sig til at være underleverandør af billige råvarer til multinationale selskaber. Der er ikke skabt væsentlige brands. Problemer med produktionsmetoder, sporbarhed og fødevareskandaler har fastholdt den kinesiske juiceindustri i en rolle som discount-og bulkleverandør," siger Henning Otte Hansen, der er seniorrådgiver på Institut for Fødevare-og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet, til Berlingske.

Dermed er indtjeningsmarginalerne lavere end i eksempelvis ølindustrien, hvor der er tradition for at betale for kvalitet, og de kineisske firmaer klarer sig da også i høj grad, fordi kinesiske lønninger fortsat er meget lave.

Iværksætter-par vil producere æble-specialiteter

Danske æbler kan blive fri for sprøjterester

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også