FødevareWatch

Medie: Kina er verdens største producent af æblejuice

Over en tredjedel af verdens eksport af æblejuice udgår fra Kina, der dog kæmper med et discount-omdømme.

Foto: Agrana/ PR

Siden starten af 1990'erne er Kinas æbleproduktion steget kraftigt, og det har gjort kineserne til verdens største producent af æblejuice, skriver Berlingske.

Lave lønninger og en omfattende dyrkning af æbler har i løbet af årene skabt grobunden for Kinas markante markedsandel - 35 pct. - af den samlede æblejuiceeksport på verdensplan. Mens kineserne altså på volumen har taget førertrøjen, døjer den kinesiske æblejuiceproduktion ifølge Berlingske med et discount-omdømme.

Lollandsk vinbonde har tag i kineserne 

"Den kinesiske æblejuiceindustri har primært udviklet sig til at være underleverandør af billige råvarer til multinationale selskaber. Der er ikke skabt væsentlige brands. Problemer med produktionsmetoder, sporbarhed og fødevareskandaler har fastholdt den kinesiske juiceindustri i en rolle som discount-og bulkleverandør," siger Henning Otte Hansen, der er seniorrådgiver på Institut for Fødevare-og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet, til Berlingske.

Dermed er indtjeningsmarginalerne lavere end i eksempelvis ølindustrien, hvor der er tradition for at betale for kvalitet, og de kineisske firmaer klarer sig da også i høj grad, fordi kinesiske lønninger fortsat er meget lave.

Iværksætter-par vil producere æble-specialiteter

Danske æbler kan blive fri for sprøjterester

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier