FødevareWatch

Lollandsk vinbonde har tag i kineserne

Østergaard Vin, der producerer en særlig isvin lavet på æbler, har landet en kinesisk eksportaftale. De nordiske gourmetrestauranter viser samtidig interesse.

Isvinen bliver bl.a. lavet af Ingrid Marie-æbler. Frugtplantagen på billedet er ikke Østergaard Vin. | Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Østergaard Vin, der producerer æblevin og har hjemme i Stokkemarre, har fået sig en ny storkunde langt fra de lollandske frugtplantager.

DR.dk skriver, at vinproducenten har sikret sig en kinesisk eksportaftale, der betyder, at den særlige form for afkølet æblevin fremover vil blive solgt i byerne Shanghai og Chongqing.

Virksomheden sender i første omgang 1.700 flasker af sted af den såkaldte isvin, der er kendetegnet ved en sød smag og en høj alkoholprocent.

”Vi arbejdede i et halvt år med et præsentations- og markedsføringsarbejde i Kina, hvor vi af fire omgange havde smagsprøver ude i landet. Det har nu medført, at vi har eksporteret de første tre paller,” siger ejer Henrik Ploug til DR.

Østergaard Vin oplever samtidig en stigende efterspørgsel fra det danske marked, hvor gourmetrestauranterne viser stor interesse for produktet, laves på æbler og derefter fryses ned.

Målet er derfor i første omgang at producere 30-40.000 flasker vin om året, så der er nok til både det kinesiske og hjemlige marked.

Dansk vinproducent tæt på stor kinesisk kontrakt

Moohko-modermælk fik hård start i Kina

”De kinesiske forbrugere kender ikke de danske produkter”

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier