FødevareWatch

Carlsberg siger stop for penge under bordet

Bryggeriets medarbejdere må ikke længere betale 'smørelse' for, at tingene til at glide lettere. Forbuddet blev indført sidste år og gælder i hele koncernen.

Foto: Esben Nielsen, Jyllands-Posten

Carlsberg har indført et stop for alle former for bestikkelse på bryggeriets 140 markeder.

Tidligere har det været tilladt at betale såkaldt ’facilitating payment’ eller ’smørelse’ for at få tingene til at glide lettere, men nu er det helt slut med at betale penge under bordet.

Berlingske Business skriver, at bryggeriet har indført en nultolerance-politik på området, der blev indført i samtlige lande i løbet af sidste år.

Vi vil gerne gøre det klart, at vi ikke tolererer facilitating payment overhovedet"

Andraea Dawson-Sheperd, direktør for Corporate Affairs, Carlsberg
”Vi vil gerne gøre det klart, at vi ikke tolererer facilitating payment overhovedet,” siger Andraea Dawson-Sheperd, direktør for Carlsberg Corporate Affairs til avisen.

Dermed er det ikke længere tilladt for Carlsbergs medarbejdere f.eks. at betale en sagsbehandler 50 dollar for at få udstedt et visum hurtigere end normalt, eller at give et mindre beløb for at få varer igennem tolden.

Forbuddet er totalt og gælder dermed også, selv om bryggeriet dermed går glip af indtjening eller forretningsmuligheder, oplyser Andraea Dawson-Sheperd.

Carlsberg-top fik 46,6 mio i 2014

Carlsbergs malaysiske datterselskab øger overskud

Carlsberg: Vi vil gå til højeste instans mod bødekrav

Afgående Carlsberg-topchef: Jeg har gjort, hvad jeg kunne

Ny bryggerichef er en 'folkets mand' 

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier