FødevareWatch

Børshuse er uenige om Carlsberg-aktien

En lang række børshuse har justeret kursmålet for Carlsberg-aktien i kølvandet på offentliggørelsen af årsregnskabet og nyheden om, at topchef Jørgen Buhl forlader selskabet til sommer - men der er langt fra enighed i markedet. Få overblikket her.

Foto: Imaginechina via AP

En stribe børshuse har efter bryggeriet Carlsbergs regnskab for fjerde kvartal onsdag morgen justeret på kursmålet for ølaktien, men der er umiddelbart ikke enighed om, hvilken retning, aktien skal i her fra.

Flere børshuse har løftet kursmålet for Carlsberg efter regnskabet, men enkelte steder er kursmålet også blevet skruet ned. Hos Natixis har man tilmed også fundet anledning til at sænke anbefalingen af Carlsberg efter regnskabet, der også skuffede i forhold til analytikernes konsensusforventninger på de fleste poster.

Natixis vurderer, at det er tid til at sælge ud af Carlsberg-aktierne og sænker sin anbefaling til "reducer" fra tidligere "neutral".

Analytikernes ændringer efter regnskabet for fjerde kvartal fra Carlsberg:

 

- kilde: Ritzau Finans

Kort efter nyheden om direktørskiftet onsdag faldt Carlsbergs aktiepris fra lige i underkanten af 548 kr. til et leje omkring 515 kr. Torsdag eftermiddag er aktieprisen dog steget til omkring 538 kr.

Carlsberg oplyste i øvrigt torsdag, at finansdirektør Jørn P. Jensen har udnyttet optioner og solgt 600 aktier til en kursværdi på 316.000 kr., hvilket er en pris på 526,66 kr. per aktie

Carlsberg: Alle omkostninger vil blive adresseret

Afgående Carlsberg-topchef: Jeg har gjort, hvad jeg kunne

Buhl: Vi skærer på tunge investeringer

Chefskifte i Carlsberg kan føre til magtkamp

Carlsberg øger udbyttet til aktionærerne

Carlsberg-formand: Vi har talt om Buhls afgang siden efteråret

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier