FødevareWatch

Carlsbergs russiske kvaler udløser nedjustering

Nykredit forventer, at problemerne på det russiske marked vil få negativ indvirkning på bryggeriets fjerde kvartal, og derfor sænker finanskoncernen sin anbefaling af aktie.

Foto: Sebastian Kahnert/AP Photo/Polfoto

Carlsbergs store udfordringer på det russiske marked, hvor bryggeriet slås med en kraftigt svækket rubelkurs, får nu Nykredit til at sænke sin anbefaling af aktien op til årsregnskabet på onsdag.

"Vi har sænket vores estimater for de kommende år ganske markant, hvilket dels skyldes forventninger om et fortsat svagt russisk ølmarked, men ligeledes den markante deroute for rubelkursen," skriver analytiker Ricky Rasmussen i et notat.

Vi har sænket vores estimater for de kommende år ganske markant"

Ricky Rasmussen, analytiker, Nykredit
Han har nu knyttet den negative anbefaling "underperform" til Carlsberg-aktien. Tidligere var anbefalingen "neutral."

Carlsberg oplyste i slutningen af januar, at to ud af 10 bryggerier lukkes i Rusland, og at det i den forbindelse er nødvendigt at foretage en nedskrivning på 0,7 mia. kr. før skat.

Derfor bliver resultatet noget lavere i fjerde kvartal sammenlignet med sidste år. Nykredit spår et nettooverskud på 368 mio. kr. mod 1127 mio. kr. i samme periode sidste år, hvilket ifølge børshuset endda er omkring 6 pct. højere end forventningerne i markedet.

"Vi vurderer dog, at den mulige positive overraskelse i det traditionelt ”lille” Q4 kun vil tiltrække minimal opmærksomhed," konstaterer Ricky Rasmussen og fortsætter:

"Derimod forventer vi, at hovedfokus kommer til at dreje sig om forventningerne til 2015, hvor vi forventer, at Carlsberg vil være meget forsigtig med ikke at slå for stort et brød op i lyset af ikke mindst den markant svækkede rubelkurs, men også som følge af fortsat geopolitisk usikkerhed på de vigtigste østeuropæiske markeder."

Storinvestorer dropper Carlsberg

Carlsbergs russiske ølsalg slutter året med fald

Carlsberg indfører ansættelsesstop

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier