FødevareWatch

Tjekkisk bryggeri lander største eksport i 119 år

Det tjekkiske bryggeri Budvar, som længe har kæmpet med Anheuser-Busch om retten til Budweiser-navnet, har opnået rekordeksport i 2014.

Foto: David Veis

Bryggeriet Budejovicky Budvar, som er eget af den tjekkiske stat, har haft et fremragende 2014.

Selskabet, som ved domstolene i lang tid har bekriget den amerikanske ølgigant Anheuser-Busch over brugen af ”Budweiser” brandet, melder nu ud, at den samlede produktion og eksport i 2014 når rekordniveau.

Det skriver nytimes.com.

Eksporten steg således seks pct. til 813.000 hektoliter – det højeste niveau i 119 år. Selskabet har nu 70 lande på modtagerlisten af den tjekkiske øl. 

Mikrobryggerierne vinder globalt indpas

Bryggeriforening ønsker skærpede hylder

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier