FødevareWatch

Kaffepriser får endnu et nøk opad

På futuremarkedet for kaffe har Arabicakaffen indtaget 2015 med endnu en prisstigning, og dermed er der udsigt til, at termokanderne bliver endnu dyrere at fylde i den kommende tid.

Foto: POLFOTO

Med en stigning på 11,8 procent på futuremarkedet for kaffe fortsætter Arabica-bønnesorten den udvikling, som i de seneste mange måneder har præget det globale kaffemarked.

Ifølge Business.dk har truende tørke i Brasilien smittet af på kaffehandlerne og marts-kontrakterne er angiveligt blevet lukket 315 point højere til en pris på 180 dollars per pund, Kaffen steg 6,6 procent, hvilket er den største forøgelse siden oktober.

"Jeg tror, man skal se det i en længere periode. Det seneste års tid har kurserne været meget ustabile, det har været et meget nervøst marked. Når man tænker på, at kaffe er verdens næststørste handelsvare, og kigger man på de procentmæssige udsving de forgangne år, så har det været et meget nervøst marked," siger Henrik Frellsen, Formanden for Brancheforeningen Kaffe og Te og direktør i Frellsen Kaffe, til Business.dk.

Giganter hæver kaffepriser

Laveste Nestlé-vækst i fem år

 

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier