FødevareWatch

Finland støtter kriseramte mælkebønder

Den finske regering har besluttet af fastholde støtten til landets mælkeproducenter, der er særligt hårdt ramt af den russiske embargo.

Den finske Arla-rival Valio er blandt de virksomheder, der er hårdt pressede den russiske embargo. | Foto: Valio/Presse

Den russiske boykot af vestlige fødevarer har været hård ved de finske mælkebønder, der med et slag mistede et af sine vigtigste eksportmarkeder, da nabolandet lukkede grænsen i starten af august.

Men nu er der en håndsrækning på vej fra den finske regering, der besluttet at fastholde den ekstra støtte til landets pressede mælkeproducenter.

Beslutningen om at uddele flere støttekroner blev truffet dagen inden nytårsaften og betyder, at mælkebønderne modtager 12,5 eurocent, eller hvad der svarer til 93 danske ører, ekstra pr. liter mælk i januar.

Det skriver ATL.nu.

Krisestøtten er gjort mulig af EU-kommissionen i december, og den nuværende udbetaling løber op i 37 mio. kr., mens der er mulighed for at tildele yderligere støtte, hvis det skulle blive nødvendigt.

Mælkepriserne dykker fortsat

Fødevarestyrelsen underskriver aftale med Rusland

Valio bekræfter nedlæggelse af 168 stillinger

Rusland slår ned på Arla-rival

Mere fra FødevareWatch

Royal Greenland vil sprede nettet mere ud globalt

Den grønlandske fiskekæmpe skal have flere og tykkere tråde ud til de store globale markeder. Efter et barskt 2020 med nedgang i omsætningen på knap en halv mia. kr. og underskud skal salgskanalerne være stærkere, lyder det fra topchef Mikael Thinghuus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier