FødevareWatch

Rusland slår ned på Arla-rival

De russiske veterinærmyndigheder har fundet rester af antibiotika i ost og mælk fra mejerigiganten Valio og overvejer nu et forbud mod import af laktosefri mejeriprodukter fra Finland.

Foto: Presse/Valio

Rusland kan være på vej til at forbyde laktosefri mejeriprodukter fra Finland, efter at veterinærmyndighederne har fundet rester af antibiotika i ost og mælk fra den finske Arla-rival Valio.

Det skriver Yle, der citerer det russiske nyhedsbureau Interfax.

Laktosefri produkter er undtaget den russiske boykot af vestlige fødevarer, men efter fundet anbefaler veterinærmyndighederne, Rosselkhoznadzor, nu et forbud mod import af laktosefri varer fra Finland.

Vi mener, at det er umuligt, at der kan være antibiotika i vores mælk"

Pia Kontunen, pressechef, Valio
Valio, der i forvejen er hårdt ramt af den russiske boykot, er rystet over beskyldningerne.

”Vi mener, at det er umuligt, at der kan være antibiotika i vores mælk,” siger pressechef Pia Kontunen til Yle og understreger, at den form for antibiotika, russerne hævder at have sporet i varerne, tetracyklin, ikke bliver brugt af mejeriet.

”Kvæget bliver kun behandlet med antibiotika, hvis de er syge. Der en sikkerhedsperiode, før de bliver malket, og efter det bliver de testet mange gange,” siger hun.

Danish Crown: Nye restriktioner bekymrer os ikke

Fødevarestyrelsen: Russerne mistænker én dansk virksomhed

Ifølge de russiske myndigheder er fundet af antibiotika i de finske mejeriprodukter gjort den 7. oktober.

Valio har endnu ikke modtaget testresultaterne og er ikke informeret om, hvilke produkter det drejer sig om. Virksomheden opfordrer derfor russerne til at fremlægge sine beviser og genoverveje et muligt importstop, der kan få alvorlige konsekvenser for den finske koncern.

Den russiske boykot, der trådte i kraft 7. august, har foreløbigt ført til, at Valio har fyret 126 medarbejdere og nedlagt 50 stillinger midlertidigt.  I starten af oktober varslede virksomheden, at den vil nedlægge op mod 210 arbejdspladser yderligere som en direkte konsekvens af den aktuelle embargo.

Før forbuddet eksporterede den finske mejerigigant for 242 mio. euro til det russiske marked, hvilket svarer til 85,4 pct. af den samlede finske fødevareeksport til landet.

Rusland udvider importforbud

Russisk boykot giver billigere svinekød i Danmark

Svineformand: Det tager tid at komme ind på nye markeder

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier